Plava Energija
Zelena Planeta

Kontakt
Vehicle1
Vehicle2
Vehicle3
Vehicle4
Vehicle5
Vehicle6
Vehicle7
Vehicle8

Liber Blue Group - Vaše rešenje za AdBlue® potrebe

Liber Blue Group je kompletno AdBlue® rešenje za vozila i mašine sa dizel motorima u regionu Balkana i EU. AdBlue® se koristi za uklanjanje štetnog azotnog oksida (NOx) emisije iz izduvnih gasova dizel motora koji su opremljeni selektivnom katalitičkom redukcijom (SCR) nakon tretmana sistema.

Our mission

Jedan od najvećih distributera AdBlue® u regionu

Our mission

Zagarantovan kvalitet ISO22241 standard - VDA lista

Our mission

Dostava AdBlue® goriva na celoj teritoriji Evrope

Our mission

Svaka serija proizvodnje testirana pojedinačno

Često postavljena pitanja

Šta je AdBlue®?

AdBlue® je visokopročišćena tečnost koja se koristi kod dizel motora sa Euro 4 i novijim standardom u procesu eliminacije štetnih izduvnih gasova.

Koji je sastav AdBlue®?

Sastav AdBlue® tečnosti je destilovana voda (67,5%) i urea (32,5%).

Da li je AdBlue® štetan za ljude?

AdBlue® je bezopasan za ljude, nije zapaljiv, ali je korozivan, što znači da može da ošteti metalne površine i neke vrste plastike.

Kako čuvati AdBlue®?

Treba ga čuvati na hladnom mestu sa dobrom ventilacijom, daleko od sunčeve svetlosti.

Da li može da se vozi ako se AdBlue® potroši?

Može da se vozi, ali postoji mogućnost da se automobilu ograniči npr. maksimalan broj obrtaja, maksimalna brzina, snaga itd. Ovo zavisi od proizvođača, modela, starosti i motora.

Kako da znam da je AdBlue® pri kraju?

Na osnovu prosečne potrošnje AdBlue® tečnosti sistem procenjuje koliko još kilometara možete da pređete sa postojećom količinom u rezervoaru i obavestiće vas kada proceni da je vreme za dopunu.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine AdBlue® tečnosti?

Koristite samo AdBlue® od zvaničnih proizvođača koji su licencirani od strane VDA (baš kao što je Liber Blue Group) ili njihovih prodajnih partnera. Licenca VDA se dobija ukoliko se proizvodnja radi po najvišim svetskim standardima i sa najmodernijom tehnologijom.

Gde mogu da kupim AdBlue®?

AdBlue® tečnost je moguće kupiti kod proizvođača, ovlašćenih servisera ili preko mreže distributera u raznim maloprodajnim objektima kao i na mnogim benzinskim stanicama.

Gde se nalazi AdBlue® rezervoar?

Rezervoar za AdBlue® se nalazi na nekom od ovih mesta:

*Pored otvora za dolivanje goriva
*U prtljažniku
*Motornom prostoru

Detaljnije informacije možete pronaći u upustvu za automobil

Koji je kapacitet AdBlue® rezervoara?

Kapacitet rezervoara zavisi od modela vašeg vozila. Jedan pun AdBlue® rezervoar pokriva oko 6 do 8 punih rezervoara za gorivo ili drugim rečima rezervoar može da izdrži između 3.700km i 10.999km.

Koja je potrošnja AdBlue® tečnosti?

Potrošnja AdBlue® tečnosti varira u zavisnosti od automobila, uslova i stila vožnje. U proseku potrošnja je od 1. do 3 litre na 1.000 kilometara.

Zašto je AdBlue® neophodan?

Brojna naučna istraživanja su dokazala da SRC (Selektivna katalička redukcija) tehnologija utiče na smanjenje potrošnje goriva za 5%. U kombinaciji sa AdBlue®, rezultat je minimilizovana emisija štetnih gasova.

Da li AdBlue® ima ograničen rok trajanja?

Da – zato prilikom kupovine obavezno treba proveriti rok trajanja. Ukoliko koristite AdBlue® sa isteklim rokom trajanja, može doći do raznih neprijatnih situacija, u zavisnosti od toga u kakvom je AdBlue® stanju.

Da li AdBlue® može da se zaledi?

Može – njegova tačka mržnjenja je 11 stepeni Celzijusa ispod nule.